Nis

Okulumuz Bilişim Öğretmeni,Sivil Savunma Kulübü Temsilcisi Metin ARSLAN Koordinesinde ve Okul idaresinin Yönetimiyle Deprem Tatbikat gerçekleştirildi.

Öğretmen ve öğrencilerin olası deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olunabilmesi amacıyla ilk etapta alarm verilerek, "çök, kapan, tutun "pozisyonu alındı. Bina tahliye edildi. Okulumuz Öğretmeni Metin ARSLAN, tahliyenin ardından, öğretmen ve öğrencilere doğal afet gibi durumlar öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bir konuşma yaparak gerekli bilgilendirmeleri yaptı.Düzenli olarak yapılan deprem tatbikatlarıyla öğrencilerimize deprem konusunda farkındalık kazandırılmaktadır.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Her ay düzenli olarak edebiyat öğretmenlerimizin katkılarıyla Dilimizin Zenginlikleri hakkkında yapılan çalışmalara bu ay Nevzat Yüksel hocamızın hazırladığı Kutadgu Bilig'den Seçmeler panosu ile devam ediyoruz.Nevzat hocamıza ve katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Karekod okutarak okulumuz hakkında bilgi edinilmesine kolaylık sağlayan sistem aktif hale getirildi.Qr kod okutular ile okul alanlarımız ve okulumuz hakkında detaylı bilgiye ulaşım imkanı sağlandı.

Şbt

Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri olarak Kula'daki atık Su arıtma tesisleri ziyaretinde bulunduk bu süreçte öğrencilerimiz geri dönüşümün mantığını ve atık suların dahi tekrar kullanılabileceğini gördüler ve yetkili kişilerce yapılan bilgilendirmeleri dikkatlice dinlediler.Gezinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ock

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı ara dönem karne törenimizi yaparak öğrencilerimizi tatile gönderdik.''İstiklal Marşı Güzel Okuma yarışması '' ve '' Bilgi Yarışması'' etkinliklerinde dereceye giren öğrencilerimize ödülleri dağıtıldı.Tüm öğretmen ve öğrencilerimize verimli birer tatil dönemi geçirmelerini diliyoruz.Herkese iyi tatiller.

Ock

rtaöğretim genel müdürlüğünün "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" etkinlikleri kapsamında 18.01.2024 salı günü 4 ve 5. ders saatlerinde öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla ''Voleybol Şenliği'' etkinlikleri düzenledik. Tatlı rekabet ortamında geçen mücadeleyi kazanan herkes oldu.Katılım sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

ÇEDES Projesi kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ile Peygamberimizin Hayatı Dersi müfredatlarına uygun olarak öğrencilerimizdeki vatan sevgisi hassasiyetini oluşturmak ve bu vesileyle bu topraklar için canlarını feda eden nice sessiz kahramanı yad etmek amacıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi ile Peygamberimizin Hayatı dersi öğretmenlerimiz Nurullah Koşar ve Melek Caner Özdemir nezaretinde 9 Adalet/ 9 Muhasebe /11 Muhasebe ve 11 Tesisat sınıfı öğrencilerimiz uygulamalı olarak Süleyman Şah Camii'nde öğle namazını kıldı ve şehitlerimiz için dualar etti .Bu ziyaret sırasında büyük bir nezaketle öğrencilerimize ve öğretmenlerimizi karşılayan ve ikramlar hazırlayan Süleyman Şah Camii görevlilerine şükranlarımızı sunarız.

Ock

Pansiyonlu bir okul olduğumuz için öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla yaptığımız eğitimlere 12.01.2024 tarihinde "Uyuz Hastaligi ve Tüberkülozhastalığı Egitimleri" başlıklı seminere katıldık. Tüm okul öğrencilerimiz ile öğretmenlerimizin katıldığı seminerdeki amacımız hastalıklar gelmeden önce alınacak tedbirler konusunda farkındalık oluşturmaktı. Kula ilçe sağlık müdürlüğü personellerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Ock

Ortaöğretim genel müdürlüğünün "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" etkinlikleri kapsamında 16.01.2024 salı günü 7. ders saatinde 9. sınıf öğrencilerimiz arasında bilgi yarışması düzenledik . Tamamen dostane bir ortamda gerçekleşen yarışma sırasında yine okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin güzel işbirliğini gördük. Çekişmeli geçen yarışma sonucu 3.lüğü 2 sınıfımız paylaştı. ( 9 Moda ve 9 Elektrik )2. Olan sınıfımız 9 Adalet oldu .Yarışmamızın başından itibaren başarılı bir performans gösteren 9 Muhasebe sınıfı bilgi yarışmasının 1.si oldu. Yarışma sonrası Muhasebe Finansman Alanı öğretmenleri Hakan ÖZER  ve Halil KARTAL'ın müzik ziyafeti ile unutulmaz bir anıya da imza atıldı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Öğretmenlerine yönelik düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim semineri 3 gün boyunca sürdü.Kula İş sağlığı uznanı Haşim SAVRAN tarafından verilen seminer 18 - 20 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılarak tamamlandı.Öğretmenlerimiz seminer sonucunda eğitimle alakalı sınava tabi tutuldu.Katılım sağlayan ve seminer sonucunda başarılı olan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Kula İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Ahmet ÖZDEMİR 07/11/2023 tarihinde okulumuzu ziyaret etti.Tüm alan ve atölyeleri gezerek incelemelerde bulunan Sayın Ömer Ahmet ÖZDEMİR,öğremenlerimizle tanışarak eğitim öğretim hakkında konuşmalar yapıp süreç hakkında bilgi aldı.

Kas

İlçemizde düzenlenen Cumhuriyetin 100.Yılı Kutlamalarına Okulumuzdan tüm öğretmen ve öğrencilerimiz dev türk bayrağı ile katıldı.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.Yılına özel hazırlanan video Manisa Valiliğince paylaşıldı.

Ekm

Okulumuz 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Toplatısı yapıldı.Geniş katılımın olduğu ve tüm öğretmenlerimizin hazır bulunduğu Okul Aile Birliği toplantısı 23/10/2023 tarihinde saat 12,30 da okulumuzun giriş bölümünde yapıldı.Toplantı sonrası veliler öğrenciler hakkında öğretmenlerimizden eğitim durumları hakkında detaylı bilgi aldılar.